Artistaképző intézet épül a Nyugati pályaudvar mellett

A Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola kap helyet a Nyugati pályaudvar melletti, több hajóból álló mozdonycsarnok felújításával létrejövő épületkomplexumban. A 22 ezer négyzetméteres területen közparkot is kialakítanak, írja az MTI.

Az iskola a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ projektjének első lépéseként valósulhat meg, a VI. kerületben, az Eiffel tér, a vasúti pálya, a Ferdinánd-híd és a Podmaniczky utca által határolt, régóta üresen álló területen. Bajkai István országgyűlési képviselő a terület rehabilitációjáról a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány a központ létrehozását kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította, és az eredeti tervek szerint 2023-ban meg is valósulhat.

Hozzátette, az üresen álló mozdonycsarnokból artistaképző iskolát építenek, próbatermeknek és előadótermeknek is helyet adó épületkomplexumot hoznak létre Egy 60 méteresre tervezett üveggömb lenne a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ otthona, ehhez tartozna egy istálló, ahol a cirkuszi állatokat tartanák, az artistaképző pedig a mozdonycsarnokban üzemelne. Maga a beruházás boríthatja a zöldfelületekre és gyalogos kapcsolatokra vonatkozó eddigi terveket, de maga alá temetheti a nemrég bejelentett Déli–Nyugati vasúti alagút tervezett mélyállomását is, az összes kapcsolódó fejlesztéssel együtt.

Forrás: MTI, Telex.hu