Igazi főtere, modern belvárosa lett Tiszafürednek!

Új főtér várja a látogatókat Tiszafüred belvárosában, nemrégiben véget ért a kivitelezés, megtörtént a műszaki átadás. A projekt keretében egy játszóparkot is építettek a Városligetben.

A több, mint fél milliárd forint értékű beruházás során egy szép, városi főteret kapott Tiszafüred zenélő és világító szökőkúttal, gyönyörű környezettel és esztétikus központi épülettel. Továbbá egy park, egy sétány és a zöldséges piactér is létesült a belvárosban. A sétány része egy akadálymentes lift is.

A Városliget pedig a legnagyobb játszótere lett a városnak! A két ikonikus dombon különböző játékokat, szökőkutat és kilátót is épített a kivitelező. Új térkövezett főtér épült a régi vásárcsarnok helyén, padokat, biciklitárolókat és hulladéktárolókat, dézsás növényeket helyeztek ki, valamint elbontották a római katolikus templom melletti régi kerítést. Azonban az új főtér leglátványosabb részét az impozáns, fény- és hangjátékkal is felszerelt szökőkút-rendszer jelenti.

Emellett egy köralakú tetőteraszos kávézó és nyilvános mosdó épült, és kialakítottak egy új, akadálymentesített sétányt a régi zeneiskola helyén, amely összeköti főteret és a Belsőfokpart úti új orvosi rendelőt és piaccsarnokot. A fejlesztés része volt a Városliget átalakítása, ahol egy nagy területű játszóparkot és parkolókat hoztak létre, utcabútorokat helyeztek ki, valamint ott is nyilvános mosdót építettek. A park két ikonikus dombján pedig szökőkutat és kilátót helyeztek el, a dombok lábánál pedig egy dísztó kapott helyet, amelyen egy, a kilátóhoz vezető híd ível át
forrás:
magyarnemzet.hu