A polgármesteri hivatal épületnek belső felújítása, az orvos rendelő korszerűsítése és két új játszótér kialakítása is megvalósul a Magyar Falu program támogatásából Nagyrábén

Ahogyan azt a lakosság is tapasztalhatta, néhány hónapja nem a megszokott rend és helyszín szerint zajlik az ügyfélfogadás a Nagyrábéi Önkormányzatnál. A Magyar Falu Programnak köszönhetően ugyanis teljeskörű felújításon esik át a Polgármesteri Hivatal épülete, közel 20 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból. Tiszai Károlyt polgármesteről megtudtuk hogy a pályázat keretein belül felújításra kerül a hivatal épületének teljes elektromos hálózata, az épületben található összes ajtót kicserélik, újra festik az épület teljes belső részét, valamint új irodai bútorokat szereznek be valamennyi irodába. A kivitelezés napokon belül befejeződik, amikor a hivatali apparátus visszaköltözik megszokott helyére.

A hivatal mellett egy másik a lakosság számára kiemelten fontos épület, az orvosi rendelő korszerűsítése is elkészült már, mely helyet ad a házi-, gyermekorvosi- és fogorvosi ellátásnak, valamint a védőnői szolgálatnak is. A projekt során fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, külső szigetelés, valamint nemesvakolat felvitele valósult meg több, mint 27 millió forintból, továbbá fontos orvosi eszközök kerültek beszerzésre csaknem 4.400.000 Ft-ból.

Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a nagyrábéi kisgyermekes családok számára legyen egy közösségi tér a községben. A pályázatnak köszönhetően településünk két új játszótérrel is gazdagodott. Az egyik az óvoda udvarán került kialakításra, ahol többek között mérleghinta, játékalagút, mászóka, toronycsúszda, egyensúlyozó híd, forgó játék, lépegető, valamint rugós játékok telepítésére került sor, több, mint 4.5 millió forintból. A Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár udvarán lévő elavult játszóeszközöket is olyan korszerű, új, biztonságos elemekre cserélték, mintegy 5 millió forintos támogatásból, mint a hidas toronycsúszda, játszóház, rugós játékok, homokozó, körhinta és mérleghinták. Így a jövőben a szülők és csemetéik számára egyaránt biztosítva lesz a kényelmes szabadidő eltöltése Nagyrábén.

TOVÁBBI FEJLESZTÉSEK