Tovább bővül a Pallagi úti sétány, új fényjáték és vízi attrakció is lesz a Debreceni Nagyerdőn

A II. János Pál pápa térig ér majd a megújított sétány élményvilágítással és párafúvókkal. A beruházás június végére készül el. Még, 2017-ben jelentették be, hogy az állam számos debreceni turisztikai fejlesztést támogat, köztük a „Varázserdő-Debrecen Nagyerdő” projektet is, melynek első ütemében alakították ki a sétányt az új debreceni strand Pallagi út felőli oldalán.  A munka most folytatódik a Pallagi úti sétány további fejlesztésével.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő a beruházás tájékoztatójánn elmondta, a fürdő előtti sétányt fejezik be az újabb ütemben élményvilágítással és párafúvókkal, így az egészen a II. János Pál pápa térig ér majd. A képviselő közölte, a kivitelezőknek négy hónap alatt kell végezniük a munkával, s abban bízik, az újranyitás után ez lesz Debrecen legkedveltebb sétánya.

Papp László polgármester úgy fogalmazott, a nagyerdei pihenőövezet folyamatos megújítását 2013-ban kezdték, azóta 25 milliárd forint fejlesztési forrást kapott Debrecen erre a célra; megépült a Nagyerdei Stadion, az új szabadtéri színpad, a Ködszínház és az új strand, valamint megújult a Békás-tó. Minden fejlesztésnél igyekeztek a természeti környezetet tiszteletben tartani, fák ültetése, a zöldfelületetek megújítása jellemezte a beruházásokat.

Papp László hozzátette, a strand területén az A épületben a lépcsőházakat üvegkupolával zárják el az esővíz ellen, emellett pár aprósággal készülnek még az újranyitásra. A polgármester abban bízik, a nagy sikerű új strand nyáron már fogadhatja a vendégeket. A strand területén egy új szálloda építését tervezi ezek mellett a város, hamarosan zárul a tervpályázat az Aquaticum élményfürdő felújítására, és az állatkert és a vidámpark teljes megújítására is készülnek.

Majer Tamás, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, a biztonság érdekében a villamospályán négy új átkelőt alakítanak ki. Hozzátette, a Nagyerdő nemcsak a debreceniek pihenőhelye, hanem szinte minden turista felkeresi, ezért is nagyon fontos a folyamatos fejlődés.
A kivitelezőknek egy fényjátékot is ki kell majd építenie a II. János Pál pápa térnél. “212 darab kültéri LED-es díszvilágító lámpa elhelyezése előre elkészített tartószerkezetre, felületbe süllyesztett kivitelben. A programok naptári bejegyzés alapján automatikusan futnak, de van lehetőség kézi beavatkozásra is. Lehetőség van a távoli elérésre is, amivel a programokat lehet kezelni. Az RGB LED fényforrású lámpák a programozható vízi attrakció részeként a vízpárát megvilágítják, és központi, az egyes elemek (lámpák és vízkép) összehangolt működését szabályozó vezérléssel rendelkeznek. A munka része tehát egy programozható vízi attrakció kiépítése. Körülbelül 50 méter hosszan a burkolatba süllyesztve építenek ki egy vízpermetet létrehozó (11 helyen, pontonként 4) párásító fúvókát. A beruházás bruttó 736 és fél millió forintba kerül.

Forrás: d2030.hu

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!