Több focipályányi területtel bővül a debreceni BMW gyár

FALVAKVAROSOK.HU

Több focipályányi területtel bővül a debreceni BMW gyár

Nyílt és gyorsított eljárásban keres tervezőt Debrecen önkormányzata a BMW gyár területéhez kapcsolódóan újabb 100 hektár közművesítésének tervezésére Az ajánlatokat március 29-ig vár az ajánlatkérő. 

A helyhatóság a gyorsított eljárást azzal indokolta, hogy nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben zajló fejlesztés – így valamennyi közigazgatási hatósági eljárás is gyorsított ütemben zajlik – és a befektetővel megkötött szerződésben vállalt határidők betartásához szükséges a minél gyorsabb lebonyolítás. 

Az ajánlatkérő egy 100 hektáros területre vár az utak, a csomópontok építéséhez kapcsolódó közlekedésépítési, csapadékvíz elvezetési, a szükséges közműkiváltási, fakivágási és növénytelepítési, továbbá a feltáró utak mentén a teljes közműhálózat építési, létesítési terveket. A tervezett utak és a csapadékvíz elvezető becsült hossza 3400 méter, a szennyvízvezeték becsült hossza 2500 méter, és ugyan ennyi az ivóvízvezeték becsült hossza is.

Salgó András, a vállalati kommunikációs igazgató A privátbankár.hu-nak februárban arról beszélt, hogy a BMW Group továbbra is elkötelezett a debreceni gyárával kapcsolatos döntése mellett, valamint a Debrecen városával való partnerségében is. Mint megjegyezte, a debreceni gyár melletti döntés a vállalat hosszú távú növekedési céljait támasztja alá.

Lap ezirányú kérdéseire a társaság a következő választ adta: egyelőre nem áll módunkban válaszolni. A projekttel kapcsolatos további részleteket a megfelelő időben kommunikálja a vállalat.
Annyit biztosan tudni, hogy 2018-ban a cégcsoport úgy tervezte, 2023-ban kezdődik meg a gyártás Debrecenben. A koronavírus megjelenését követően egy éves csúszásról lehetett hallani. Tavaly novemberben pedig Oliver Zipse, a csoport vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy az elektromos járművek gyártása 2025-ben indulhat el a városban.
A lap információi szerint az infrastruktúra kiépülését az is lassíthatja, hogy csupán néhány hónapja született döntés arról, hogy elektromos járműveket gyártanak a városban, ezért néhány ponton módosítani kell a korábban jóváhagyott terveket.

Forrás: Index.hu pivatbankar.hu