Ismét van közvilágítás az Ácsi cukorgyári lakótelepen

FALVAKVAROSOK.HU

Ismét van közvilágítás az Ácsi cukorgyári lakótelepen

Régóta fennálló, hosszú ideje húzódó problémát sikerült megoldania az elmúlt hónapokban Ács város vezetésének. A szép napokat megélt ácsi cukorgyárhoz tartozó lakótelepen ugyanis évek óta nem volt, vagy rossz minőségű volt a közvilágítás. Ez az év nagy részében főleg télen, a korai sötétedés miatt nehézkessé tette az itt élők hétköznapjait. Ez az időszak szerencsére már a múlté, hiszen az önkormányzat végül saját forrásból meg tudta oldani a problémát.

Dr. Szentirmai István polgármesterrel jártuk be az érintett területet, aki elmondta, közel 150 méter hosszan kellett földmunkákat végezni a kivitelezés során, több, mint fél millió Ft értékben.

https://www.youtube.com/watch?v=6IATj9rFO5w&ab_channel=Zolt%C3%A1nDienes

Polgármester úr elmondta, Ács területén a közvilágítás még nem szabványosított. Több ponton, például a Bartók Béla és a Komáromi utca kereszteződésében is szükség lesz a rendszer átépítésére. Ács település Komárom-Esztergom Megye egyik legnagyobb kiterjedésű települése, hatalmas úthálózat tartozik hozzá, melyek karbantartása, javítása sok teendővel jár. Néhány utcában gyakran okoz gondot nagyobb esőzések alkalmával a csapadékvíz elvezető rendszer hiánya, vagy nem megfelelő működése. Dr. Szentirmai István polgármester elmondta, tervek, megvalósítandó feladatok mindig voltak, vannak és lesznek a településen, így a közeljövőben is.