Derecske új, modern 350 m2 alapterületű piaccsarnokkal gazdagodott

A „Zöld Város kialakítása Derecskén” című TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00007 azonosítószámú projekt keretében megújult Derecske város központja. A projekt eredményeként Derecske új, modern és zöld városközponttal gazdagodott. A projekt egyik eredményeként 2020. évben megépítésre került az új 350 m2 alapterületű piaccsarnok.
Derecske Város Önkormányzata 2021-ben közel 74 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a helyi termelői piac fejlesztésére. A projekt célja az, hogy a derecskei lakosok ellátási színvonalának emelése érdekében bővítsük a piac által nyújtott szolgáltatásokat. Új, minőségileg magasabb szintre kívánjuk emelni mind a mezőgazdasági termelők, árusok, mind a vevők számára a piacon kialakított árusítási, vásárlási körülményeket.

A jövőben havi rendszerességgel kívánunk vásárokat tartani, melyek technikai feltételeit szintén ebből a projektből kívánjuk megteremteni.
A projekt keretein belül beszerzésre kerülnek árusító asztalok, hűtők, faházak, paravánok, sátrak, polcok, ki- és berakodást segítő eszközök. Ezen eszközök beszerzésével szeretnénk biztosítani a helyi termékek értékesítésének tárgyi feltételeit, ezáltal ide vonzani a járás településeinek termelőit és fogyasztókat.
A pályázati igénynek része egy telefonos applikáció fejlesztése is, mely a rövid értékesítési lánc becsatlakozásába nyújt segítséget. Lehetőséget nyújt majd, hogy a vásárlók rendeléseiket online leadják, az így megrendelt árut átvehetik a piac területén vagy kérhetik kiszállítani.
A projekt eredményeként a Derecskei Piac 2022. év során újul meg. Bízunk benne, hogy a Derecskei Piac fejlesztése Derecske egész közössége számára hasznos és eredményes lesz.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!