Sikeres volt a közbeszerzés, épülhet az új tócóvölgyi óvoda

Sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás a tócóvölgyi létesítmény megépítésére. Az új óvoda 100 kisgyermek befogadására lesz alkalmas, az intézményben négy csoportot alakítanak ki, új felszerelésekkel és eszközökkel, akadálymentes módon és energiatudatos üzemeltetéssel.

Az ezer négyzetméteres óvodában száz gyermek ellátásáról gondoskodhatnak majd. Az új ovi mellé új bölcsit is terveznek építeni.  A közbeszerzési eljárás második fordulója lett eredményes, így épülhet az új óvoda a Tócóvölgyben a nyertes kivitelezők nettó 546 millió forintért vállalták a munkát. A nyerteseknek 15 hónapja lesz felépíteni az óvodát. A Tócóskertben több óvoda működik, nagyon nagy kihasználtsággal, ezért is van szükség egy új intézményre a Tócóvölgyben. Az új óvodát az Egressy Béni tér és a Csányi Dániel utca által határolt területen építik fel. A környéken újabb társasházak is épülnek, így a jövőben várhatóan még több gyermeknek szeretnének majd óvodai férőhelyet szüleik.

Az új ovi az elképzelések szerint a Margit téri Tócóskerti Óvoda Napsugár nevet viselő tagintézménye lenne. Debrecen önkormányzata több mint 400 millió forint uniós forrást nyert az óvoda megépítésére, de az első közbeszerzésen ez nem bizonyult elegendőnek, a cégek ajánlatai jelentősen meghaladták ezt az összeget.

A tócóvölgyi óvoda mellé egy bölcsődét is megálmodtak, ennek tervezése most kezdődik.  Az Egressy Béni térre egy 96 férőhelyes, négy egységes, nyolc csoportszobás bölcsit szeretnének felépíteni.

A debreceni önkormányzat fenntartásában jelenleg 33 óvoda működik 49 feladatellátási helyen, ahol 265 óvodai csoportban folyik a gyermekek nevelése. Az intézmények összesen 6942 gyermeket tudnak fogadni. Amikor átadják a tócóvölgyi óvodát, a férőhelyek száma hétezer fölé emelkedik majd.

 

Forrás:dehir.hu facebook.hu 

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!