Gőzerővel építik az új Tisza-hidat Tiszaugon

Az új tiszaugi híd kivitelezése 2019 januárjában kezdődött, és ütemtervnek megfelelően halad, a műszaki átadás-átvételt várhatóan 2021. augusztus végén fejezik majd be.

Tavaly novemberben ért el a beruházás addig, hogy az M44-es gyorsforgalmi út új, tiszaugi hídjának hídrészei összeértek a folyó felett. A kivitelezés azóta is gőzerővel folyik. Az M44-es út Lakitelek és Tiszakürt közötti 10 kilométeres szakaszának építése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában és a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével jön létre.

Az útszakaszon kialakítás alatt álló új Tisza-híd a Duna Aszfalt Zrt. fővállalkozásában, az A-Híd Zrt. alvállalkozásában és a Pannon 2010 Zrt. generál tervezésének részeként az Uvaterv Zrt. tervei alapján valósul meg.

Európában is egyedülálló kialakítású műtárgy

Az új tiszaugi Tisza-híd olyan egyedülálló szerkezet lesz, amelyből Európában egyetlen sincsen, és a világon is csak néhány hasonló épült. A híd teljes hossza 556 méter, melyből a 307 méter hosszú mederhíd szakasz biztosítja a folyó feletti közlekedést.

A pilonok deformált ellipszis alakúak, ami nagyon egyedivé teszi a látványt. A szerkezetet ekhós szekérhez hasonlítják.

A ferdekábeleken függesztett hídpálya pedig legyező formájú szabad kábel elrendezéssel lesz a pilonokhoz rögzítve. A híd pilonok végső magassága 41,6 méter lesz – összegezte a magyarepitok.hu.

Forrás:NIF, Magyarépitok.hu, baon.hu

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!