Már csak a nézőkre vár a pápai atlétikai centrum

Hamarosan birtokba vehetik a sportolók a Pápán épülő új atlétikai centrumot, amely a Vemévszer Építő- és Szerelőipari Kft. kivitelezésével valósul meg. Az építőipari vállalat elvégezte a projektben kapott feladatát, a műszaki átadások lezárultak. Jelenleg az épület bútorozása folyik.

Csehi Lóránt, a kivitelező Vemévszer Kft. létesítményfelelőse tájékoztatása szerint kutyafuttató és park is várja a helyieket A szakember elmondta, a teljes munkát két szerződés keretében és négy részben valósították meg. A tavaly januárban indult első ütemben egy önálló helyrajzi számú telken, a régi gázcseretelep részleges elbontása után kutyafuttatót, valamint kutyatréning pályát alakítottak ki. A műszaki átadásra 2020 augusztusában került sor.

Kutyafuttató és park is várja a helyieket

A szakember elmondta, a teljes munkát két szerződés keretében és négy részben valósították meg. A tavaly januárban indult első ütemben egy önálló helyrajzi számú telken, a régi gázcseretelep részleges elbontása után kutyafuttatót, valamint kutyatréning pályát alakítottak ki. A műszaki átadásra 2020 augusztusában került sor.
második projekt elem a kutyafuttatóval egy szerződésen belül megvalósult atlétikai pálya volt. A pálya munkaterület átadása szintén 2020 első hónapjában indult, az építése pedig 2020. október végén sikeres műszaki átadással zárult.

A pályát a szabványoknak megfelelően hozták létre, rendelkezik a Magyar Atlétikai Szövetség versenyminősítésével.

A nyolcsávos atlétikai pályát ügyességi számokkal (ugró- és dobószámok) együtt alakították ki, amelyet 6800 négyzetméter rekortán gumiburkolattal és 7400 négyzetméter füvesített dobótérrel láttak el.

Harmadik elemként egy külön telken megvalósuló közparkot alakítottak ki, ez az úgynevezett Schwenczel rét. Ezzel a munkával egy megközelítőleg 3,5 hektár területen elhelyezkedő rendezett park létesült

  • 400 négyzetméter gumiburkolatú játszótérrel,

  • körülbelül 2000 négyzetméter felületű dísztóval,

  • gyaloghidakkal,

  • 2335 négyzetméter térburkolatú sétányokkal,

  • padokkal,

  • kamerarendszerrel

  • és közvilágítással.

Tavaly december közepén zajlott a zöld terület műszaki átadása.

Skateboard és streetball pályával is gazdagodott a létesítmény

A negyedik projekt elem maga a sportcentrum volt, melynek keretében megvalósult a főépület futófolyosóval és tekepályával.

A 978 négyzetméteres, öntött gumiburkolatú futófolyosót hatsávos, 60 méteres futópályával, szabványos ugrógödörrel, magasugró területtel és beltéri dobókörrel alakították ki a téli edzésekhez.

A négysávos, korszerűen épült tekepálya nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Az épület mellett kialakítottak

  • 650 négyzetméter simított betonburkolattal és hat játékelemmel rendelkező skateboard pályát,

  • 290 négyzetméter, öntött gumiburkolattal ellátott streetball pályát

  • és kisebb játszóteret is.

A sportcentrum 2205 négyzetméter alapterületű, amely 2825 négyzetméter beépített szintterülettel rendelkezik. Itt helyet kaptak öltözők, irodák, fitness- és edzőtermek is.

A projekt tavaly év végén zárult a műszaki átadással. „Jelenleg a létesítményben az eszközök és a bútorok telepítése zajlik, amelyet a megbízó külön közbeszerzés keretében más vállalkozóval építtet be” – tette hozzá a létesítményfelelős.

Forrás: magyarepitok.hu