Megkezdődött a békési kézilabda munkacsarnok építése

Az előkészítő munkálatokkal és tereprendezéssel megkezdődött a Fáy utcában a békési kézilabda munkacsarnok közel 1,1 milliárd forintos állami forrásból történő építése a napokban. A beruházás enyhíti a békési sportlétesítmények zsúfoltságát, valamint fő céljának megfelelően az utánpótlás-nevelést is segíti majd.

Az önkormányzati saját erőt egyáltalán nem igénylő beruházás tehermentesíti majd a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolát, ahol különösen a téli időszakban nehezebb a sportolási körülmények biztosítása a viszonylag kisebb tornaterem miatt. A fejlesztésnek köszönhetően több száz gyermek számára lesz sokkal több és szélesebb lehetőség elérhető. A következő fiatal generációk sportolása válik hosszú távon megoldottá. Emellett az épület kapcsolódik majd a közelmúltban elkészült rekortán futópályához is.

Az 1700 négyzetméteres csarnokban 150 ülőhelyes nézőtér lesz, emellett konditermet, szertárat, öltözőket, irodákat és mosdókat is kialakítanak. A kivitelezést a békéscsabai LBL Fővállalkozó és Szállítási Kft. végzi, a munkálatokat jövő év elejére kell befejezni.

A munkálatok állami területen zajlanak, állami beruházásban, az építkezést végző vállalkozás jelezte, hogy fák kivágásra van szükség, és azokat azonnal fel is ajánlotta a város számára. A feladatot a Békési Önkormányzati Tűzoltóság tagjai vállalták, egyrészt azért, hogy segítsék a várost, másrészt ezzel a kötelező technikai kezelői gyakorlatuk óraszámának egy részét is teljesítették. Mint arról a tűzoltók a munkálatot követően beszámoltak, a fák többsége beteg volt, belülről korhadt, így eltávolításuk biztonsági okokból is indokolttá vált, bár elsődlegesen az építkezés miatt volt erre szükség. A fát a rászorulókhoz juttatja el Békés Város Önkormányzata téli tüzelőként – mondta Polgár Zoltán, Békés beruházásokért felelős alpolgármestere.

Forrás, fotó : MTI.hu, bfkc.hu