Új tornacsarnok épül az Epreskertben, itt vannak a látványtervek

Egymilliárd forintos beruházás indul az Epreskerti Általános Iskolában. Az intézmény egy komplex sportlétesítménnyel bővül, ahol nem csak az ide járó gyerekek, hanem a debreceniek is sportolhatnak majd. A beruházás állami támogatással valósul meg a Debrecen 2030 program részeként.

Pósán László, a városrész országgyűlési képviselője a Facebookon azt írja,
a kormány által is jóváhagyott tervek egy 1820 négyzetméter hasznos alapterületű sportlétesítményről szólnak.

Ez tartalmazza a tornaterem nettó alapterületét (1026 négyzetméter), az öltöző- és vizesblokkokat, szertárhelyiséget, iskolabüfét, közlekedőtereket.

Barcsa Lajos alpolgármester elmondta, az Új Főnix Terv részeként 36 projektben 18,4 milliárd forintot fordítottak, fordítanak debreceni oktatási intézmények felújítására. Az oktatás a Debrecen 2030 programnak is kiemelt eleme; elsősorban a járműipari képzésre fókuszálva további iskolafejlesztések valósulnak majd meg, de azon hiányosságok megoldására is fókuszálnak, melyeket jeleznek az intézmények. Ilyen az epreskerti beruházás is

A beruházás a Debrecen 2030 program része. A kivitelezési közbeszerzést hamarosan elindítják, amennyiben ez eredményes lesz, 2022 végére elkészül a sportkomplexum.

Forrás, fotó: Dehir.hu, facebook, MTI