Befejező fázisba lépett a Struccfészek gyerekház felújítása

Befejező fázisba lépett a Struccfészek gyerekház felújítása, melynek korszerűsítése 2 fázisban valósult meg. A Struccfészek Biztos Kezdet Gyerekház a Széchényi 2020 program keretében valósult meg. A „Jó kis hely – Biztos Kezdet Gyerekházak és kistelepülési komplex gyerekprogramok támogatása „elnevezésű és EFOP-1.4.3-16 kódszámú pályázati felhívásnak megfelelően jöhettek létre.

A fejlesztés célja, hogy a gyerekek szempontjából hátrányos helyzetű településeken, különösen a 3 év alatti korosztály részére az esélyek megalapozásának támogatásával biztosításával a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés. Az óvodáskor alatti gyerekek és szüleik számára a szociális és kulturális hátrányok kompenzálása. A beruházás 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg Tetétlenen a Rákóczi utca 28. szám alatti ingatlanban.

A fejlesztés során belső építési munkák, festés-mázolás, és a gyerekek és szüleik minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférését biztosító eszközök, készségfejlesztő játékok beszerzése valósult meg. A második fázisban kezdetét vette az épület külső felújítása, mely során utólagos hőszigetelés, tető és párkány csere, valamint esővíz-elvezető csatorna is kialakításra került. A projekt végső szakaszában pedig az épület megkapta végső színezését. Az intézmény szolgáltatásait igénybe vevő gyerekek és szüleik megismerték és megszerették a gyerekház előnyeit, ami a szabadidő hasznos eltöltése mellett új, a hétköznapi életben hasznosítható ismereteket is nyújt az élet számos területén, biztosítva ezzel a felzárkóztatást számukra. A beruházásnak köszönhetően Tetétlen Községi Önkormányzat 3 új munkahelyet teremtett. A tavasz során a telken park rendezés, mini játszótér kialakítása, illetve kerti garnitúra kihelyezése is meg fog megvalósulni.