Félmilliárd forintból modern bölcsőde épül Kisújszálláson

Kisújszálláson évek óta telt házzal működik a bölcsőde. A városvezetés régóta szeretné bővíteni a jelenlegi kapacitást új intézmény építésével, most ez egy sikeres pályázattal új helyen, a 21. századnak megfelelő komforttal megvalósulhat.

A projekt keretében a meglévő 36 férőhelyes, felvonulási célra létrehozott épületben működő
bölcsődét egy 52 férőhelyes, korszerű, új bölcsődei épületben helyezik el, így biztosítva a megnövekedett bölcsődei igényeket. A férőhely növekedés révén 2 fő új szakdolgozói álláshely is létrejön.

Az új bölcsődében kényelmes, ágytárolóval együtt 50-51 négyzetméteres alapterületű csoportszobák lesznek, amelyek a későbbiek során képesek lesznek, igény esetén 2-3 év közöttiekből álló 14 fős csoportok befogadására is. A 4 csoportból 2 csoportot 2 év felettiekből fogja a fenntartó megszervezni, így lesz 2 db 12 fős és 2 db 14 fős csoport a bölcsődében. Az új bölcsődéhez parkolóhelyek épülnek, amely szintén minőségi változás lesz a jelenlegi épülethez képest.

A jelenlegi épületben működő, engedélye alapján 80 adagos, korszerűtlen, leromlott állapotú főzőkonyhát egy 60 adagos új főzőkonyhával váltja ki a beruházás. A konyha kizárólag bölcsődei étkezést fog szolgálni.

Az épület fölszintjén helyezkednek el a szülők által látogatható helyiségek és a gyermekek tartózkodására szolgáló helyiségek: csoportszobák, akadálymentes mosdó, babakocsi tároló, szülői fogadó iroda, sportfoglalkozásra és szülői értekezletre is alkalmas aula, földesáru raktár, gépészeti központ. Az emeleten lesznek elhelyezve a kiszolgáló helyiségek: komplett diétás étkezésre is alkalmas főzőkonyha lifttel, mosoda, légtechnikai helyiség, dolgozói öltöző, teakonyha, kisgyermeknevelői iroda, vezetői iroda. Az épülethez kiépülnek a szükséges közművek: gáz, elektromos áram, víz, szennyvíz, internet, belvízelvezetés. A fejlesztés tartalmazza a kerítés építést, játszóudvar kialakítást, áruszállító parkolót nagykapuval, közterületi parkolókat, akadálymentes parkolót, járdákat, kerékpár támaszokat.

 

A két csoportszobának lesz egy-egy közös öltöztető-átadó helyisége és egy-egy közös vizesblokkja, amely közvetlenül az öltözőből nyílik. A csoportszobák közvetlen teraszkapcsolattal rendelkeznek, amelyek nyáron a napsütés ellen árnyékoltak. A csoportszobákat és öltözőiket a szülők északi folyosókapcsolaton keresztül közelíthetik meg, továbbá ezen a folyosón fog bonyolódni zárt szállító edényekben az étel, a mosatlan edények, zárt tárolókban a tiszta és mosott textilek szállítása az emeleten elhelyezett, lift kapcsolattal rendelkező főzőkonyhába és mosodába.

Forrás facebook, https://www.szoljon.hu/