Biciklis turisták fellegvára lesz Tokaj

2021. II. negyedévében elindul Tokaj-Hegyalján a Tokaj-kör kerékpáros útvonal építése, melynek elkészültével a már átadott Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút kiegészül Tokaj-Bodrogkeresztúr-Tarcal-Tokaj útvonallal, így mintegy 52 km hosszúságú összefüggő kerékpárút jön létre 2022-re.

A tokaji Erzsébet királyné-hidat több ütemben újítják fel és szélesítik ki, ennek egy része már elkészült 2020 decemberére. A következő rakamazi oldali ütem 2021 januárjában kezdődik és várhatóan 2021 április közepéig elkészül, ezt követően elkezdődik a tokaji oldali körforgalom felújítása is. A beruházás során biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jön létre a jövő év végére a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és a kivitelezés előtt álló tokaji Kopasz-hegy körüli kerékpárút között, a kerékpárút Tiszán való átvezetésével, olvasható a NIF, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt közleményében.

A 2021. II. negyedévében elindul Tokaj-Hegyalján a Tokaj-kör kerékpáros útvonal megvalósítása, melynek elkészültével a már átadott Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút kiegészül Tokaj-Bodrogkeresztúr-Tarcal-Tokaj útvonallal.
Mintegy 52 km hosszúságú összefüggő kerékpárút jön létre 2022-re.

A Tokaji hegy körüli kerékpárút teljes hossza mintegy 19 km, jelen ütemben tervezendő kerékpárút becsült hossza mintegy 6,7 km, a fejlesztés a következő projektelemekből áll össze:
– 2,81 km új 3×1 sávos új kerékpárút,
– 3,83 km kerékpározásra kijelölt út,
– 100 m alagút felújítása
– 150 m új járda építése
– 250 m hosszú meglévő gyalog kerékpárút helyreállítása
– 2 db kerékpáros pihenőhely létesítése
– 420 m hosszú közút szakasz táblázása

 

Forrás:https://bringazas.hu/nif.hu