Kezdődik a berettyóújfalui iparterület fejlesztése

595,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével egy 3,3 hektáros, önkormányzati tulajdonú, bérbe adható iparterületet alakítanak ki, valamint a meglévő, 26,5 hektár Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztése valósul meg.

Berettyóújfalu 2016-ban pályázatot nyújtott be a Terület -és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül – tudatta a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A fejlesztés célcsoportja a kialakítandó iparterületre betelepülni szándékozó vállalkozások, valamint a település, a kistérség és a régió lakossága.

Az Északi Iparterület a város északi részén, a 47-es és a 42-es főútvonalak találkozásának körforgalmától Debrecen irányába, a 47-es főút mentén, a Tesco és az intézményi területek mögött helyezkedik el. A munkálatok során a szakemberek fejlesztik az út- és közműhálózatot, az iparterület elérhetőségét. 

A Bihari Regionális Ipari Parknál rendbe teszik a Kádár Vitéz utcát (Szabó Pál – Széchenyi utca szakasza), a Vállalkozók útját, a Téglaparti utcát (Kádár Vitéz – Széchenyi utca szakasza), a Körös utcát (Széchenyi utcától a 2045 helyrajzi számú ingatlan lakóingatlanok felőli telekhatárig).

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2020. október 31.

forrás:https://berettyohir.hu/