Ezek a nagy útépítések jönnek a következő években: három újabb határig érő gyorsforgalmi kapcsolat is a projektek között

Hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg, az állam összesen 82 milliárd forintot biztosít a projektekre – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).Az elmúlt három évben rekordgyorsasággal növekedő gyorsforgalmi úthálózat , után a következő években is nagy tempóban haladnak majd a projektek.

A most úttervezésre elkülönített 82 milliárd forintot gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére fordítják.
Az eddigi nagyszabású eredményekre támaszkodva építkeznek
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közvetlen beruházásában már megépült négysávos utakhoz kapcsolódó fejlesztések sorába tartozik az
M2-es Vác utáni folytatása.
A támogatott projektek között szerepel a Békéscsaba gyorsforgalmi bekötését megteremtő M44 Kecskemétig érő szakaszának előkészítése.

Erdélybe újabb négysávos útkapcsolat épül
Az
M3 autópályától a román határig vezető M49 autóúttal a harmadik négysávos kapcsolat jön majd létre Erdély irányába (a pálya két részleteben fog megvalósulni: egy 25,67 kilométeres szakaszt már terveznek, egy 17,4 kilométeresre keresik a tervezőt)
Jelentősen javul a
Szombathely és a szomszédos városok (Körmend, Kőszeg) közötti közúti összeköttetések színvonala is. Az M81 az M1 és az M7 között létesít észak-déli irányú gyorsforgalmi folyosót Budapesttől távolabb, Székesfehérvár érintésével, itt is elrajtoltak már a tervezési munkák.

Forrás: https://magyarepitok.hu/

_

Copyright © 2021