Multifunkcionális rendezvényközpont épül Hajdúszoboszlón. Most az építészeti ötletpályázat eredményeit is láthatja!

A központ nem csak a nyári turisztikai szezonban, hanem egész évben otthona lehet a különféle kulturális, szabadidős és sportrendezvényeknek.

Nyolcmilliárd forintos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón, a beruházás előkészítésére 400 millió forintot biztosít a kormány – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára online sajtótájékoztatón még 2020decemberében.

Bodó Sándor azt mondta, olyan multifunkciós rendezvényközpontot hoznak létre a fürdővárosban, amely nem csak a nyári turisztikai szezonban, hanem egész évben otthona lehet a különféle kulturális, szabadidős és sportrendezvényeknek.

Czeglédi Gyula Hajdúszoboszló polgármestere hozzátette: a kétezer ember befogadására tervezett beruházás előzetes építészeti ötletpályázatára 27 pályamunka érkezett, ebből 11-et díjaztak.

Czeglédi Gyula arról is beszélt, hogy Hajdúszoboszló Budapest és Hévíz után a harmadik legkeresettebb turisztikai célpont, amely az egészségturisztikában a legszélesebb kínálatot nyújtja. Több mint 16 ezer szálláshellyel rendelkeznek, többségük felújítása – a kormány, illetve a turisztikai ügynökség jelentős támogatásával – folyamatban van

 

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese szerint a fejlesztéssel

Hajdúszoboszló felkerül a konferencia- és a sportturizmus nemzetközi térképére is.

Kiemelte: a turisták 2020 nyárán 11,6 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon, ami kiváló szám, és ebből kivette a részét Hajdúszoboszló is. 227 ezer vendég járt a településen november végéig, csaknem 60 százalékuk a nyári hónapokban.

forrás: csodalatosmagyarorszag.hu/epiteszforum.hu

Copyright © 2021