Új székely temetőkapu is épült a Magyar Falu Programból a Tetétleni Köztemetőben

A Magyar Falu Program 2020-ban adott lehetőséget arra, hogy új székely temetőkapu fogadja a szeretteitől elbúcsúzó, vagy elhunyt hozzátartozóit meglátogató helyieket a Tetétleni Köztemetőben. A beruházás keretében egy 15 m-es szakaszon a temető kerítését is az új kapuhoz illően alakították át. A közel 4,5 millió forintos hazai támogatásból egy két személyes kegyeleti hűtő beszerzésére és beüzemelésére is sor került, illetve egy férfi és egy női illemhely kialakítása is megvalósult a temetőben. – Tudtuk meg Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármestertől.

Az önkormányzat mindenképpen szeretne további fejlesztéseket elvégezni a köztemetőben, mégpedig a kerítés további, megmaradt szakaszainak felújításával, a temetőn belül található utak rendben tartásával, korszerűsítésével, valamint hulladéklerakó helyek kialakításával. Tudtuk meg.
Többféle felújítási munkát is elvégeztek tehát a helybeli temetőben, hiszen az önkormányzat számára fontos, hogy az itt élők elhunyt hozzátartozói méltó helyen nyugodhassanak.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
16 FEJLESZTÉS