Teljeskörű felújítás a Földesi mozi épületén

„Mozi épület rekonstrukciója Földes településen” címmel nyert pályázatot Földes Nagyközség Önkormányzata. A Vidékfejlesztési Program – Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés nevet viselő projekt keretében mintegy 42,5 millió forint újult meg többek között a Fő u. 16. szám alatt található épület teljes homlokzatának hőszigetelése.

A nagyterem akusztikailag kialakított falszerkezetén a hagyományos hőszigetelés nehezen volt megoldható, ezért ezen a falszakaszokon rejtett rögzítésű falpáncél burkolat készült egy horganyzott acélgerenda vázszerkezetre rögzítve. A meglévő nyílászárók fokozott hőtechnikai igényt kielégítő műanyag nyílászárókra lettek cserélve. – Tudtuk meg.
A beruházás során kialakított napelemes rendszer 12kW teljesítményű, mely az épület világítási és HMV energia igényét szolgálja ki az energetikai számítások alapján. A rendszer az utcafronti vizesblokk épületrész lapos tető felületére lett telepítve. A projekt keretében a meglévő gáz légfűtéses kazán és a konvektorok bontásra kerültek, az új fűtési rendszer kondenzációs fali gázkazánnal megoldott. Az épületben acéllemez kompakt lapradiátorok elhelyezése oldja meg a hő leadást. A fűtési rendszer időjárás függő és váltó hőmérsékletszabályozással lett ellátva.
A „Mozi épület rekonstrukciója Földes településen” beruházás befejeződött, a sikeres műszaki átadás-átvétel 2018.05.10-én megtörtént.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN